időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Átalakítások előtt a Shell: 24 ezer állás veszélyben?

MNO
2009.05.27. 15:24

A vezető európai olajipari vállalatnál, a brit–holland Royal Dutch Shell társaságnál olyan átalakításokra kerül sor, melyeknek akár 24 ezer állás is áldozatul eshet. Erről a Shell július 1-jétől hivatalába lépő új vezérigazgatója beszélt szerdán.

A Shell adózott eredménye az idei első negyedévben 62 százalékkal romlott, bár így is megközelítette a három és fél milliárd eurót. A cégnél jelenleg 102 ezren dolgoznak. Az átalakítások már elkezdődtek, több vezetői poszton változás történt a napokban.

Peter Voser újonnan kinevezett vezérigazgató szerint a vállalatnál végrehajtandó változásokkal egyszerűbbé válik az elszámolások rendje, ezáltal javul a cég teljesítménye az új beruházások megvalósításában, a technológiai fejlesztésben. Egyszerűbbé szeretnék tenni a vállalat működését, csökkenteni a vezetői vízfejet, annak költségeit, felgyorsítani ezzel a döntéshozatalt és a szerződések teljesítését is.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.