időjárás 4°C Virgil 2022. november 27.
logo

Orbán Viktor is ott lesz az esti BL-döntőn

MNO
2009.05.27. 13:42

A Fidesz elnöke szerdán Rómában tárgyal Silvio Berlusconi olasz miniszterelnökkel, majd este Orbán Viktor is ott lesz a Stadio Olimpicóban. A spanyolok még a Vatikánban is készülnek a szerda esti Barcelona–Manchester United Bajnokok Ligája-döntőre, és a spanyol uralkodó, Juan Carlos, valamint a brit királyi család tagjai is ellátogatnak a római olimpiai stadionba.

A készültség és a várakozás is óriási. Egy elemzés szerint a győztes csapat legalább 110 millió euróval lesz gazdagabb. Róma városa pedig 45 millió eurós pluszbevétellel számolhat. A városközpontban már lezárták az összes hulladéktárolót, búvárok pásztázzák a Tevere folyót, kedd délutántól teljes alkoholtilalom lépett életbe, közepes sikerrel, és Rómába érkeztek a nemzetközi politika képviselői a Manchester és a Barcelona ötvenezer szurkolójával együtt.

Szerdán megáll az élet az olasz fővárosban a Bajnokok Ligája döntőjére: teljes a készültség a meccs előtt és után is azokon a helyszíneken, ahol a spanyolok vagy az angolok ünnepelni készülnek. Reggel óta éltetik csapataikat a Bajnokok Ligája döntőseinek drukkerei, tele a város Barcelona- és Manchester-zászlókkal, jegyek még kaphatók, de hamisak, és ötezer euróért árulják őket. Tízezer olasz rendőr próbálja meg ellenőrzés alatt tartani a várost a huligánokra szakosodott spanyol és brit kollégákkal közösen.

(sportforum.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.