időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Szávay szárnyal – 6-2, 6-0-ra gázolta el Vesznyinát Párizsban

2009.05.27. 11:58

Alig egy órát töltött a pályán Szávay Ágnes a 16,1 millió euró összdíjazású párizsi nyílt teniszbajnokság 2. fordulójában, ennyire volt szüksége ugyanis az orosz Jelena Vesznyina fölényes legyőzéséhez. A Vasas teniszezőjére vélhetően Venus Williams vár majd a legjobb 32 között.

Pozitív előjelekkel várhatta Szávay Ágnes a Jelena Vesznyina elleni találkozót, mert bár eddigi egyetlen meccsük után az orosz lány örülhetett (2008-ban a miami kemény pályán), még sosem jutott túl az első fordulón a Garros salakján. Amiatt is bizakodhattunk, hogy Vesznyinát és Ágit jelenleg 18 hely választja el egymástól a női teniszezők legfrissebb világranglistáján – a magyar sportoló javára. Kicsit aggasztónak festett ugyanakkor, hogy Jelena Vesznyina idei szériája (18 győzelem, 9 vereség) sokkal jobb Ágiénál (11-11).

Remények és aggodalmak közepette kezdődhetett is a mérkőzés, amin a Vasas teniszezője igen agresszív játékkal kezdett, és rögtön elvéve riválisa adogatójátékát lélektani előnybe került az orosz szőkeséggel szemben. Szávaynak eközben szerencséje is volt, ugyanis a kezdő szett első felében Vesznyina négyszer annyi ki nem kényszerített hibát vétett, mint ő. Fél óra alatt eljutottak 4-2-es állásig, amikor is a tökéletesen szerváló Szávay fogadóként újabb pontot szerzett, és adogatóként már nem is eresztette ki kezéből az első szettet (6-2).

A második játszma pontosan úgy indult, mint az első: egy gyors Szávay-breakkel. Akik a mérkőzés e szakaszában Szávay hullámvölgyét várták, továbbra is csalódtak, hiszen igazi profiként váltotta pontra egyik szerváját a másik után, és csak akkor volt izgalmas egy szervagém, ha nem Ági szervált. Még egy óra sem telt el a mérkőzésből, győztes szettel a zsebében, második játszmabeli 3-0-s vezetés birtokában Ági fejében már biztosan a Venus Williams elleni esetleges következő mérkőzés járt. Ám ez sem zavarta meg a Vasas soltvadkerti játékosát, röpke egy órás meccsen, 6-2, 6-0-lal küldte haza Jelena Vesznyinát.

A Roland Garros második fordulójában egyébként még Czink Melindáért szoríthatunk, ő a világranglistán 29. osztrák Sybille Bammer ellen kísérli meg a legjobb 32 közé jutást.

Roland Garros, női egyes, 2. forduló
Szávay Ágnes (29. kiemelt) – Jelena Vesznyina: 6-2, 6-0

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.