időjárás 11°C Helga 2022. október 3.
logo

Gumibotokkal verték véresre a jobboldali politikust

MNO
2009.06.29. 12:32

Debreceni lakásában rontottak rá, és saját ágyában verték össze Szabó Lukács egykori MDF-es, majd MIÉP-es országgyűlési képviselőt.

Szabó Lukács elmondása szerint a lakás alsó szintjén lévő ágyában aludt, amikor három maszkos férfi berúgta a Debrecen főterén lévő emeleti lakásának ajtaját, és gumibotokkal ütni-verni kezdte. Szabó Lukács – mint mondta – elvesztette az eszméletét, és csak akkor tért magához, amikor a támadók fellocsolták. Ekkor már hason feküdt az ágyon, orrából, szájából dőlt a vér, az ismeretlenek pedig éppen a lábát kötözték össze.

Beszámolt arról is, hogy a támadáskor a kétszintes lakás emeletén tartózkodott két gyermekükkel a felesége, aki hívta a rendőrséget. Amikor a támadók meghallották, hogy az asszony a rendőrökkel beszél, eltávoztak.

Szabó Lukács szerint személye elleni támadás történt, a lakásból semmit nem vittek el, csak a mobiltelefonját. Mint mondta, elképzelhetőnek tartja a politikai motivációt is, sokan tudnak róla ugyanis, hogy vissza kíván térni a közéletbe.

A napokban a páneurópai piknik 20. évfordulójával kapcsolatos több rendezvényen is aktív szerepet vállalt – mondta Szabó Lukács, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a debreceni kapitányság hivatalvezetője az MTI érdeklődésére megerősítette a Szabó Lukács sérelmére elkövetett bűncselekmény tényét, részleteket azonban – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem közölt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.