időjárás 12°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Lezárult a vizsgálat a szolnoki baleset ügyében

MNO
2009.06.23. 12:18

Lezárult a vizsgálat a tavaly októberben Szolnokon történt, két fiatal életét követelő közlekedési baleset ügyében; a vétkes fiatalkorú járművezető ellen halálos baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kedden sajtótájékoztatón Szolnokon.

Molnár Miklós ezredes, rendészeti igazgató a baleset részleteiről elmondta: Szolnok Széchenyi városrészének kétszer kétsávos útján a rossz látási és útviszonyok ellenére két gépkocsi versenyzett egymással. Eközben az egyik gépjármű utolért egy előtte szabályosan haladó járművet, amit csak úgy tudott megelőzni, hogy átlépte a záróvonalat. E manőver közben megcsúszott, majd sodródás és pörgés után nekicsapódott a leállósávban parkoló kisteherautónak.

Az ütközés következtében a gépkocsi hátsó ülésén ülő két utas meghalt, a vezető súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Molnár Miklós kitért arra, hogy a 17 éves gépkocsivezető nem sokkal korábban vizsgázott le autóvezetésből, még a jogosítványát sem kapta meg. Vezetési gyakorlata nem volt, ennek ellenére a megengedett 50 kilométer/óra helyett 115 kilométeres sebességgel száguldott a belterületi útszakaszon.

Kemenczei Róbert őrnagy, kiemelt fővizsgáló arról beszélt, hogy a szakértői vizsgálatok egyértelműen tisztázták: az autó jó műszaki állapotban volt és az előírt sebesség betartásánál a tragédia elkerülhető lett volna. A fiatal járművezető az eljárás során megtagadta a vallomást. Pintér István, a városi ügyészség vezető helyettese közölte: a fiatalkorú vezető ellen halálos baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat. Az ügyet várhatóan ősszel tárgyalja a bíróság, a kiszabható büntetési tétel 1 évtől 5 évig terjed. Az eset kapcsán Pintér István kifejtette, hogy mindenképpen fel kellene emelni az autóvezetői jogosítvány megszerzésének korhatárát, mert megszaporodott a fiatal, friss engedéllyel vezetők által elkövetett balesetek száma.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.