Agrártámogatást szabadított fel Bulgáriának az EB

Hozzáférhetővé tesz az Európai Bizottság Bulgáriának 19 millió eurónyi uniós mezőgazdasági támogatást, amelyet tavaly zárolt a korrupcióellenes intézkedések hiánya miatt – jelentette be az uniós végrehajtó testület szóvivője hétfőn Brüsszelben.

MNO
2009. 09. 07. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összeg még az uniós csatlakozást a mezőgazdaság területén előkészíteni hivatott SAPARD programból származik. A tavalyelőtt csatlakozott Szófia ez év végéig ezzel együtt összesen 90 millió eurónyi támogatáshoz juthat még a programból, ha megfelelően előkészített pályázatokat ad be.

Tavaly az EU a korrupció és a szervezett bűnözés elleni fellépés elégtelensége miatt összesen mintegy félmilliárd eurónyi támogatást visszatartott Bulgária keretéből. Az ország ebből 220 millió eurótól már végérvényesen elesett, mert azt eleve csak tavaly év végéig használhatta volna fel. A most bejelentett megállapodás Mariann Fischer Boel mezőgazdasági biztos és Miroszlav Najdenov bolgár mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter hétfői megbeszélésén született.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.