Górcső alá vennék az önkormányzati cégvezetők szerződéseit

Áttekintik a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő fővárosi cégeknél a vezetői munkaszerződések és a végkielégítések gyakorlatát – erről Bagdy Gábor javaslatát elfogadva döntött kedden délután a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/663122" target="_blank"><strong>• Elkészültek a fővárosi cégvezetők javadalmazásáról szóló irányelvek </strong></a>

MNO
2009. 09. 15. 16:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténydemokrata politikus elmondta, hogy egyhangúlag elfogadták azt a kezdeményezését is, amelynek alapján felkérik a főpolgármestert egy egységes javadalmazási szabályozás elkészítésére. Ebben tartalmi és formai követelményeket rögzítenének annak érdekében, hogy az önkormányzati cégeknél mindenütt ugyanazok a javadalmazási típusok legyenek. Egyformán rendeznék az olyan kérdéseket is, mint például az úgynevezett titoktartás szabályozása.

Bagdy Gábor pozitívumnak tartja, hogy az MSZP–SZDSZ-koalíció megváltoztatta egy héttel korábbi álláspontját, akkor ugyanis elutasították ugyanezen javaslatait. Az MTI információi szerint a várost vezető koalíció képviselőinek azért változott meg az álláspontja, mert Demszky Gábor főpolgármester már elkészíttette a cégek egységes javadalmazási rendszerének irányelveit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.