Egymásnak esett Lados és Ocsovai a Zuschlag-per tárgyalásán + Képriport

A Zuschlag-per másodrendű vádlottja, Lados István ellentmondott Ocsovai Tamás délelőtti tanúvallomásának. Szerinte a tanú nem egyeztetett a minisztérium vezetőivel a pályázatok támogatásáról. Ocsovai Tamás válaszul hazugságnak nevezte Lados megjegyzését a per hétfői tárgyalási napján Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. <br /><br /><strong><a href="/portal/667492" target="_blank">• Zuschlag-per: Gyurcsányék elvették a pénzt a civilektől? + Videó</a></strong>

MNO
2009. 10. 05. 13:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lados István szerint éppen Ocsovai Tamás volt az, aki segítette Zuschlag Jánost abban, hogy a hozzá tartozó szervezetek nyerjenek a pályázatokon. A másodrendű vádlott – aki szabadlábon védekezhet, mert feltáró, minden részletre kiterjedő vallomást tett – elmondta: Zuschlag János és Ocsovai Tamás között voltak négyszemközti találkozások a képviselői irodaház 116-os szobájában. Egyszer floppyt vitt a tanú az elsőrendű vádlottnak, a lemezről adatokat töltöttek le a számítógépre, és Ocsovai aggodalmaskodott azon, hogy ennek valami nyoma marad – mondta Lados István. „Én nem tudok arról, hogy Zuschlag János azokkal a politikusokkal egyeztetett volna, akikről a tanú beszámol” – fogalmazott a vádlott. Ocsovai Tamás reagálásában hazugságnak nevezte Lados állítását, és megkérdezte: „Ha én Zuschlag Jánossal négyszemközt beszéltem, akkor azokat az információkat Lados úr honnan tudja, amit most elmondott?”

Fodor Endre tanácsvezető bíró eredménytelennek nevezte a szembesítést. A negyedrendű vádlott, Őri András egyetértett Ocsovai Tamás vallomásának azzal a részével, amely rá vonatkozott: csak a készülő ifjúságitörvény-javaslatról folytattak szakmai megbeszélést, pályázatokról szó sem volt közöttük. A per szerdán tanúkihallgatásokkal folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak fiktív civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzésében működtek közre. Zuschlag János – aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt – 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.