időjárás 24°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Megduplázták vagyonukat az indiai milliárdosok

MNO
2009.11.20. 10:25

Alig egy év alatt közel kétszeresére nőtt az indiai milliárdosok száma: átmeneti visszaesés után az idén már újra több mint ötvenen vannak.

A Forbes magazin a száz leggazdagabb indiait vette számba, közülük 52-nek a vagyona dollárban mérve meghaladja az egymilliárdot. Bár a milliárdosok tavaly megszenvedték a gazdasági válságot – míg 2007-ben 54 dollármilliárdos volt a dél-ázsiai országban, addig 2008-ra 27-re csökkent a számuk –, az idén ismét szépen gyarapodtak.

Az idei rohamos vagyonnövekedéshez az indiai tőzsde sikerei, a szubkontinensen elterülő állam gazdaságának gyors növekedése is hozzájárult. Az indiai gazdaság a válság ellenére is hat százalékkal bővült.

A leggazdagabb indiai továbbra is a Reliance Industries ipari konglomerátum vezetője, Mukesh Ambani. Az ő vagyona idén 32 milliárd dollárra rúg, tavaly még „csak” 21 milliárdja volt. A második helyen Lakshmi Mittal áll, az acélmágnás vagyona eléri a 30 milliárd dollárt. A száz leggazdagabb indiai összvagyona 276 milliárd dollár, ez az indiai gazdaság éves teljesítményének közel egynegyede – írta a Forbes.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.