időjárás 24°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Szombatonként nem kell tanulniuk az ukrán egyetemistáknak

MNO
2009.11.18. 09:00

Julija Tyimosenko miniszterelnök bejelentette, hogy a felsőoktatási intézmények hallgatóinak nem kell szombatonként órákat látogatniuk azért, hogy a karantén miatt pótolják lemaradásukat. Erről a dnyipropetrovszki 11. tévécsatornának adott tájékoztatást – adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál.

Ezenkívül Tyimosenko a hallgatókat nemzetközi diáknap alkalmából – melyet november 17-én ünnepelnek –felköszöntötte. Az Oktatásügyi Minisztérium a téli szünet időtartamának lerövidítését tanácsolta a felsőoktatási intézmények vezetőinek azért, hogy a tantervet teljesíteni tudják. A minisztérium jelen javaslata a 2009/2010-es tanév első szemeszter tantervének teljesítésére szól, melyet az influenzajárvány miatt szüneteltettek. Az Oktatásügyi Minisztérium javaslata, hogy az oktatás újbóli megkezdése után módosítsák a nappali oktatás tanrendjét, az év végéig hatnapos munkahetek legyenek, valamint a kiegészítő tantárgyak bevezetése miatt összevont órarend legyen.

(karpatinfo.net)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.