Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Mit mondott a rács mögött Demszky főtanácsadója?

Mesterházy Ernő védekezik. Ezt az ügyvédje közölte, aki a titoktartásra hivatkozva arról már nem beszélt, hogy a főpolgármesteri főtanácsadó tett-e terhelő vallomást valakire. A vagyonosnak tartott Mesterházy Ernő hajlandó lett volna fizetni azért, hogy szabadlábon védekezhessen. Óvadékkérelmét azonban a bíróság elutasította. Az egyik kereskedelmi televízió úgy tudja: védője 20 millió forintot ajánlott fel.

MNO
2010. 02. 07. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az őrizetbe vétel után, úgy az előzetes letartóztatás elrendelését követően sem nyilatkozott Mesterházy Ernő védője arról, hogy Demszky Gábor főtanácsadója tett-e másra terhelő vallomást.

Az első fokon eljáró bíróság közleménye szerint Mesterházy Ernő esetében az előzetes letartóztatás négy törvényi feltételéből kettő állt fenn: a szökés, elrejtőzés, illetve a tanúk befolyásolásának vagy a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye. A védő nem tartja életszerűnek, hogy a főtanácsadó összebeszélne másokkal.

A vagyonosnak tartott Mesterházy Ernő hajlandó lett volna fizetni azért, hogy szabadlábon védekezhessen, óvadékkérelmét azonban a bíróság elutasította. Pap Gábor, Mesterházy Ernő ügyvédje a hírTV-nek azt mondta: nincsenek meg a törvényi feltételek az óvadék letétbe helyezésére.

Demszky a szocialistákra hárítana?

Sajtóhírek szerint Demszky Gábor a jövő héten ismét megpróbálja a szocialistákra hárítani a felelősséget. A főpolgármester hétfőn állítólag nyilvánosságra hozza azokat a Hagyó Miklósnak írt leveleket, amelyekben figyelmeztette MSZP-s helyettesét a BKV-nál tapasztalt gondokra.

Jól jött az MSZP-nek?

Az MSZP-ben Demszky Gábor főtanácsadójának letartóztatása után sem számítanak arra, hogy a BKV-ügy következő gyanúsítottja közülük kerül majd ki.

Mesterházy Attila, a szocialista párt miniszterelnök-jelöltje hallani sem akar a történtek olyan értelmezéséről, hogy a Mesterházy Ernő ellen indított büntetőeljárás jól jött a szocialistáknak.

Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakció-vezetője és országgyűlési képviselője kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy felfüggesztenék-e a mentelmi jogát egy szocialista képviselőnek, ha az ügyészség a BKV-ügy miatt a kiadatását kérné a parlamenttől.

(hírTV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.