időjárás 14°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Gera-parádé – elejtették a „Zebrákat” + Képriport + Videó

Bucsy Levente
2010.03.18. 20:11

Kiütötte a Juventust a Gera Zoltánnal felálló Fulham a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A „Magic Magyar” ráadásul parádézott – két gólt szerzett, és az ellene elkövetett szabálytalanság után állították ki az aranylabdás, világbajnok védőt, Fabio Cannavarót, ami a mérkőzés fordulópontjának bizonyult.

Rettenetesen kezdődött a találkozó a Gera Zoltánnal felálló Fulham számára. Nem elég, hogy Torinóban 3-1-re kikapott a „Zebráktól”, a második percben a szemfüles Trézéguet révén az olasz alakulat szerzett vezetést, így összesítésben már 4-1-re álltak a felek. Ám hamar jött az egyenlítés: 7 perccel később Zamora a földre huppanó Cannavaro mellől volt eredményes (1-1).

Gera igen aktívan vette ki részét a játékból, a 15. percben gólpasszt érően fejelt Zamora elé, de Kuipers lesen állította meg a támadót. A huszonhetedikben szintén e két támadójátékos volt a főszereplő, ám Zamora passzából Gera ezúttal nem tudott a vendégkapu felé iramodni, mert Cannavaro belecsimpaszkodott a mezébe. Ez viszont a bírónál egyből piros lapot ért, így az aranylabdás, világbajnok olasz védő kiállításával feléledtek a Fulham reményei.

Fokozatosan nyomás alá helyezték Geráék a veterán Chimenti kapuját, a 39. percben a „Magic Magyar” mattolta is a portást – négy méterről bombázta a léc alá Davies visszapasszát.

Fordulás után a Gera-mámor ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt: a válogatottat a dánok elleni „búcsúselejtező” előestéjén otthagyó jobblábas középpályás büntetőből volt újra eredményes Diego kezezése után – jöhetett a második szaltó! A mérkőzés ekkor hosszabbításra állt...

A 82. percben aztán minden eldőlt: Dempsey jobbról káprázatos mozdulattal emelte át Chimentit 4-1, (összesítésben 5-4). Ezt követően Gerát ünnepelhette a londoni szurkolósereg, mert Roy Hodgson „jutalomból” lecserélte.

Ezáltal az Európa-liga legjobb 8 csapata közé jutott Gera Zoltán csapata, a Fulham, a meccset Zebina kiállítása miatt 9 emberrel befejező Juventus meg izgulhat, hiszen hazája bajnokságában még korántsem biztosította magának a nemzetközi kupaindulást jelentő helyet 2010 őszére.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.