HM-botrány: Szekeres továbbra sem érzi felelősnek magát

<p>Továbbra sem beszél a saját felelősségéről Szekeres Imre a honvédelmi tárcánál történt korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatban. Állítása szerint a maffiaszerűen elkövetett bűncselekményekben az öt gyanúsítotton kívül nem érintett több minisztériumi vezető.</p><p><strong><a href="/portal/708041">• Elvesztegetett honvédelem (III.)</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/707748">• „ a dandártábornok azt mondta, hogy neki pénz kell ”</a></strong> <br /><strong><a href="/portal/707638">• Répássy: Elképesztő, áldatlan állapotok uralkodtak a HM-ben</a></strong></p>

MNO
2010. 04. 21. 6:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honvédelmi miniszter a Hír TV-nek azt mondta: a vesztegetési ügyet a HM tárta fel, január 11-én tett feljelentést, a Katonai Biztonsági Hivatal szervezte meg a tettenérést és indította el az eljárást. Hozzátette: innentől a magyar törvények szerint az ügyészség folytatja a vizsgálatot, és minden adat náluk áll rendelkezésre. Szekeres Imre csak azt tagadta, hogy magas rendfokozatú tisztek áron alul jutottak volna hozzá a terepjárókhoz. A védelemgazdasági főosztály vezetőinek ötmilliós igényére nem tért ki.

A korrupciós hálózatról L. Szilárd ezredes, a Currus Zrt. és a Térképészeti Kht. előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatója az ügyészségen azt vallotta: az elöljárók követeléseit a katonai beszerzésekből fedezték, a cégek a valós árnál hat-tíz százalékkal többet kértek az elvégzett munkáért, a fennmaradt pénzt pedig visszaosztották a vezetőknek.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.