Molnár Katalin polgármester hétfőn elmondta az MTI-nek, hogy a 12 vállalkozó szellemű kazári – tíz nő és két férfi – a tésztához 448 kiló nyers burgonyát, 110 kiló lisztet, 7,6 kiló zsírt és 6 kiló sót, továbbá a tüzeléshez 100 kiló tűzifát és két darab 11 kilós gázpalackot használt fel. A rekord beállítását nyolcan segítették, akik a burgonyahámozásban és -főzésben vettek részt.
A kísérletbe szombat délelőtt 11 órakor vágtak bele, és a célkitűzés vasárnap 11-re valósult meg. A polgármester tájékoztatása szerint a rekorderek szorgalmasan itták a kávét és a vizet, a lelkesítők pedig folyamatosan beszélgettek velük. Egész éjjel szólt mellettük a zene, a kísérlet lefújásakor pedig pezsgőt bontottak. A magyar csúcsot jegyzőkönyvben rögzítették. A kazáriak győri egyetemisták rekordját döntötték meg, akik korábban 5100 palacsintát sütöttek.
Nógrád megyében tavaly nyáron állítottak fel Guinness-rekordot, akkor a balassagyarmati sörfesztiválon 2030 féle sört vonultattak fel, a múltnak adva át a Delirium Café eredményét. A belga söröző addig 2004 féle sörrel tartotta a csúcsot.
(MTI)

Ők az ukrán kémek, akiket Magyarország kiutasított