Forró a talaj Benedek Fülöp lába alatt

Június végén tűzheti ki a Fővárosi Ítélőtábla az első bírósági tárgyalás időpontját Benedek Fülöp volt földművelésügyi államtitkár „pákozdiként” elhíresült földügyében – értesült lapunk. Emellett több nyomozás is folyamatban van a tevékenységével kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2010. 06. 03. 3:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június végén tűzheti ki az első tárgyalás időpontját Benedek Fülöp volt szocialista földművelésügyi államtitkár büntetőügyében a Fővárosi Ítélőtábla. A volt államtitkárt, aki az utóbbi két évben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettesi posztját töltötte be, hatalommal való visszaélés miatt ítélte el első fokon másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre a Heves Megyei Bíróság. A bíróság határozata szerint Benedek Fülöp 2006 elején hivatali és eljárási jogait túllépve, törvénytelen eszközökkel segítette, hogy egy természetvédelem alatt álló, Pákozdon található állami földterület külföldi kézbe kerüljön. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott ügyvédje pedig a vád elengedését kérve fellebbezett, így került az ügy idén márciusban a Fővárosi Ítélőtáblához.

Az agrártárca volt államtitkára egyébként más ügyekben is gyanúsítottá válhat – olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.