Gaál Franciska Londonba „utazik”

A londoni közönség is megismerheti Gaál Franciska történetét, ugyanis a tavalyi CineFesten bemutatott kiállítás a brit fővárosba látogat.

MNO
2010. 06. 09. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június 22-től tekinthető meg a londoni Magyar Kulturális Intézetben a Gaál Franciskáról szóló tárlat. A színésznő a '30-as években Európa ünnepelt sztárja volt, jelentős sikereket aratott német földön és Hoolywoodban is több filmet forgatott. 1938-ban három hollywoodi film főszerepét játszotta el, olyanokkal forgatott együtt, mint Anthony Quinn és a többszörös Oscar-díjas Fredric March, valamint a legendás rendező, C. B. DeMille.

A II. világháború előtt visszatért Magyarországra, a világégés pedig megtörte pályáját. A háború után a nagy népszerűségét kihasználva vendégszerepelt a Szovjetunióban, de később mégis inkább újra Amerikát választotta, ahol karrierjét nem tudta újraéleszteni és férje halála után teljesen elszegényedve halt meg 1973-ban.

A tavalyi CineFesten bemutatott, fotókból plakátokból és emléktárgyakból álló kiállítás utazik Londonba.

(magyar.film.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.