időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Hullámvasút: megint felpúposodott az 1-es

MNO
2010.06.11. 14:58

A nagy meleg miatt ismét kipúposodtak a vágányok az 1-es villamos vonalán péntek délután, a szerelvények csak a Lehel útig közlekednek; a VEKE azonnali városvezetői döntést sürget.

Herczeg Zoltán, a BKV fődiszpécsere az MTI-nek elmondta, hogy a vágánykivetődés miatt a villamosok a Lágymányosi hídi végállomás és a Lehel utca között közlekednek. Innen a Bécsi úti végállomásig pótlóbuszok szállítják az utasokat. Megkezdték a műszaki hiba kijavítását, de arról nincsenek információk, hogy mikor indulhat meg a teljes vonalon a villamosközlekedés.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője az MTI-nek azt mondta: ezen héten már ötödször volt műszaki probléma a meleg miatt az 1-es villamos vonalán, amely a második legforgalmasabb Budapesten. Hangsúlyozta, hogy azonnali városvezetői döntést sürgetnek azért, hogy ez az állapot megszűnjön.

Mint mondta, tavasz óta a nagy melegben folyamatosan kivetődnek a sínek ezen a vonalon, de érdemi lépések nem történtek. Az azonban elfogadhatatlan, hogy egész nyáron zavarja az 1-es villamos forgalmát ez a műszaki probléma – tette hozzá.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.