időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Iszaptenger a Pest megyei utakon

MNO
2010.06.14. 13:29

Víz és iszap öntötte el Pest megye több útszakaszát a hétfő délelőtti heves esőzések nyomán, miközben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei még az árvíz okozta károk egy részének helyreállításával sem végeztek – közölte a társaság szóvivője.

Pécsi Norbert elmondta, hogy a 3-as főút Aszód és Gödöllő közötti, a Csisztoványi Csárdánál lévő részét 30 centiméteres víz, iszap és sár lepte el. A Magyar Közút dolgozói jelenleg is tisztítják az útfelületet, ezért a környéken 30 kilométeres sebességkorlátozást léptettek életbe. Szintén a heves esőzések következményeként a 3102-es úton, Nagytarcsa belterületén két csatornafedelet nyomott fel a víz, ezért itt útszűkületre számítsanak az autósok – tette hozzá a szóvivő.

Dánszentmiklós térségében a viharos szél fákat döntött a 4607-es útra, de a tűzoltóság már eltávolította a sérült fatörzseket és a szétszóródott ágakat. A korábbi árvizek miatt már csak egy Pest megyei szakaszon van érvényben teljes útzár – mondta Pécsi Norbert. Galgamácsánál a Galga-patak áradása miatt át kellett vágni az utat, hogy a közúti híd ne szenvedjen nagyobb kárt. Mivel a helyreállítási munkálatok elhúzódnak, ezt a szakaszt még nem nyitották meg a forgalom előtt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.