időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Kiszervezési mániában szenvedett az előző kormány?

MNO
2010.06.24. 18:00

Nemcsak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél, hanem a Miniszterelnöki Hivatalban is divat volt az előző kormány alatt az adatok mentésének és tárolásának kiszervezése. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára elmondta: a szociálliberális kabinet magánvállalkozásnak adta ki például a kormányülések hangfelvételeinek kezelését is.

Jelenleg még vizsgálják, hogy a magáncégnek volt-e jogosultsága a bizalmas adatokat is tartalmazható felvételek kezelésére. De vizsgálják azt is, hogy az előző kormány által kötött keretszerződések megfelelnek-e az értékarányosság elvének, azaz a kifizetett pénz és a cserébe kapott ellenszolgáltatás arányos-e egymással.

Már az első napon azzal találkoztunk, hogy a kormányülések hangfelvételeit sem az állam kezeli, hanem ezt is egy külsős cégnek adja ki – mondta a hírTV-nek Rétvári. Az államtitkár szerint ezenkívül még számtalan más szerződéssel találkoztak, melyek vizsgálata jelenleg is tart. Sok esetben már megmondható a vizsgálat lezárulása előtt is, hogy igazából egy működő állam ezeket a funkciókat házon belül tartotta volna és nem szervezte volna ki sehova – tette hozzá.

(hírTV)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.