időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Gulyás Gergely: A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

Magyarok Nyilai: vége a nyomozásnak

MNO
2010.06.15. 05:54

Befejezte az ügyészség az érdemi nyomozást Budaházy György és a Magyarok Nyilai szervezettel kapcsolatos, terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja ügyében - írta keddi számában a Népszava a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Fazekas Géza a lapnak azt mondta: hamarosan kezdődhet a több ezer oldalnyi nyomozati iratanyag ismertetése a gyanúsítottakkal és védőikkel. Erre alapesetben 30, de legfeljebb 90 nap van, majd ezután készülhet el a vádirat – tette hozzá a szóvivő.

Eközben június 19-én lejár az ügy fő gyanúsítottja, a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy elleni kényszerintézkedés határideje. Ezt a bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség meghosszabbítaná – a kérelemről a Fővárosi Bíróság nem jogerős döntése a héten várható – írta a lap.

Az ügynek 17 gyanúsítottja van, Budaházyval – a Magyarok Nyilai feltételezett katonai vezetőjével – együtt 11 ember van előzetesben. A feltételezett terrorszervezet tagjai az ügyészség gyanúja szerint másfél éven keresztül követtek el Molotov-koktélos támadásokat többségében politikusok házai ellen.

(mti)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.