időjárás 25°C Apollónia 2022. július 7.
logo

Megvan a szegedi Fidesz-jelölt B. Nagy László személyében

MNO
2010.06.10. 19:30

B. Nagy László közgazdászt javasolja a csongrádi megyeszékhely polgármesterjelöltjének a Fidesz szegedi szervezete – jelentette be Gyimesi László, a párt helyi elnöke csütörtökön. <br /><br /><strong><a href="/portal/718290">• Az újabb sikeres időszak feltétele: Szita a Fidesz jelöltje</a></strong>

A Fidesz városi elnöksége egyhangú döntéssel javasolta B. Nagy László jelöltségét, melyet a szegedi szervezet 140 szavazatot leadó tagja közül 133-an támogattak – mondta a politikus a szavazást követő sajtótájékoztatón.

B. Nagy László hangsúlyozta, hogy ellenfélként s nem ellenségként tekint Botka László (MSZP) jelenlegi polgármesterre, akit tisztességes versenyben kíván legyőzni.

A politikus elmondta, hogy már az országgyűlési kampány időszakában elkezdte polgármesteri programjának az előkészítését, melyhez kikéri a város meghatározó, véleményformáló csoportjainak a véleményét. Tervei szerint a szegediek széles közössége által „generált” programot két-három hét múlva mutatja be a nyilvánosságnak. A jelölt Szeged jövője szempontjából legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy biztosítsa a feltételeket ahhoz: a város két meghatározó foglalkoztatója – az egyetem és az önkormányzat – mellett a kis- és a közepes vállalkozások és a befektetők is új munkahelyeket teremthessenek.

B. Nagy László 2010 áprilisában a Fidesz Csongrád megyei területi listájáról szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. A parlament honlapján olvasható életrajza szerint 1983-ban a Debreceni Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát, majd 1994 és 2000 között megszerezte az angliai Brunel University Buckinghamshire Management Studies diplomáját, valamint ugyanott elvégezte az intézmény MBA-képzését is. 1992-ig a Gabonatermesztési Kutatóintézet tudományos munkatársa volt, majd szegedi bankfiókokban dolgozott vezető beosztásban, 2008-tól pedig több gazdasági társaságot is irányított.

Szeged jelenlegi polgármesterét, Botka Lászlót 2006-ban második alkalommal bízták meg a választók a város irányításával, a szocialista politikus akkor a voksok mintegy 58 százalékát kapta. A 2010-es országgyűlési választásokon azonban a Szeged egy részét és négy közeli községet magába foglaló egyéni választókerületben a fideszes Bohács Zsolt legyőzte őt, így Botka László az MSZP megyei listájának éléről jutott be a parlamentbe.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.