időjárás 22°C Annamária, Tihamér 2022. július 1.
logo

Sárdi lett a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke

MNO
2010.06.14. 16:42

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökének nevezte ki Sárdi Erikát, a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának korábbi osztályvezetőjét 2010. június 15-i hatállyal – közölte a nemzeti fejlesztési tárca az MTI-vel hétfőn.

Az előző elnök, Horváth Zsolt Csaba munkaviszonya június 14-én közös megegyezéssel megszűnt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonnali hatállyal megkezdte az NKH működésének, belső szabályozásának és döntéseinek teljes körű felülvizsgálatát, Schváb Zoltán, közlekedési helyettes államtitkár vezetésével.

A tárca közleménye szerint első lépésként a tárca szakemberei a Nemzeti Közlekedési Hatóság új vezetőjével együttműködve újragondolják a gépjárművezető-képzéssel és a légüggyel kapcsolatban hozott eddigi döntéseket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetői súlyos hibának tartják, hogy a gépjárművezető-képzéssel foglalkozó terület teljes átalakítási és újraszabályozási folyamata előtt elmaradt a szakmai érdekképviseletekkel való egyeztetés.

A légügy területén többek között rendezik a légiközlekedési hatóság működési feltételeit, kijavítják a nemzetközi auditok során feltárt hibákat, és biztosítják az európai uniós követelményekkel összhangban a hatóság működését.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.