Hiller aláírt, Réthelyi fizethet

Csaknem 230 olyan szerződést kötött még oktatási és kulturális miniszterként Hiller István, amelyeknek fizetési kötelezettsége részben az új tárcavezetőt terheli – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett átadás-átvételi jegyzőkönyvből. A dokumentum két melléklete összegzi a még Hillerék által kötött, az április 30-i átadás-átvételkor „érvényben lévő vállalkozási és megbízási szerződések” listáját.

Magyar Nemzet
2010. 07. 13. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezek között feltűnően sok a tanácsadói, szakértői szerződés. Mintegy harminc ilyen megbízást találtunk körülbelül hatvanmillió forint összértékben. Az egyik legszembetűnőbb az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány megbízása, amelynek „az integráció hatásvizsgálata” témájú tanulmányt kellett elkészítenie tizenötmillió forintért. A tanácsadói listán felbukkan Stark Antal neve is, aki Magyar Bálint minisztersége idején volt a tárca helyettes államtitkára. Hiller lakásbérletre és gépkocsitárolásra is kötött szerződést – részletek a Magyar Nemzet keddi számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.