Ludwig Emil: Étel és irodalom

MNO
2010. 07. 30. 7:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludwig Emil: Láttam én már jó barátokat csaknem ölre menni a lecsó receptje miatt – mondja, és írja könyvében barátunk, Fehér Béla, aki rendes évi alkotó szabadságát tölti Balaton-parti rejtekhelyén. Elmélyült állapotára mi sem jellemzőbb, mint hogy – állítása szerint – még a vele élő szúnyogok sem tudják zavarni, már megszokták egymást. Egy napra azért csak félretette a készülő munkát, és átrándult a Művészetek Völgyébe, mert meghívták egy főzéssel egybekötött irodalmi szereplésre. Szerintem kényes dolog ilyen direkt módon összekapcsolni a két tevékenységet, a főzés legalább olyan odaadó figyelmet követel meg, mint a közönség előtti beszélgetés, az egyidejűség kockázata fenn is forgott: miközben a szerző részletet olvasott fel gasztronómiai tárgyú írásából, a szalonna kisült zsírjában párolódó hagyma kissé odakapott a bogrács oldalához.

A teljes cikket a Magyar Nemzet pénteki számában olvashatja.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.