Olyan étkek is a zsűri elé kerültek, mint a káposztás faszuly (paszuly), grillezett nyúlgerinc cumberland mártással, tyúkpörkölt cigánylecsóval, malac nyárson, savanyú vetrece, tiszazugi birkapörkölt, rostonsült kacsamáj, magyar rackapörkölt, vajdasági kecskegidapörkölt zsemlegombóccal, csíramálé, szalagóriás réteges, mogyorós rácsos.
A Jászsági versenyzők mellett érkeztek Budapestről a Marriott Hotelből, Túrkevéről, Cserkeszölőből, Nyíregyházáról, Szolnokról és Fótról is.
A szabad tűzön sült ételek versenyében az első helyezést egy báránysült, a sütemények között egy tejfölös-diós pogácsa lett a legjobb. A bográcsos ételek kategóriájában a Tiszazugi birkapörkölt, a vendéglátósok között a rablóhús vitte a prímet. A szakképző iskolák kategóriájában tárkonyos bárányragu leves, valamint a rostonsült kacsamáj tarhonyával és lecsóval lett a legjobb. A fődíjat, a Jászság Ínyesmestere címet a Jászsági Hagyományőrző Egyesületet képviselő Halász Endre és felesége nyerte.
(szoljon.hu)
Sorsdöntő lehetett a mai nap a háború lezárása szempontjából, Salvini szerint nem szabad tovább húzni a vérontást















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!