A fiatal mester húsz éve Budapesten él, de Székelyudvarhelyen született, és bár szakács a szakmája – illetve, mint mondja: szakács is –, először öt évvel ezelőtt nézett úgy gyümölcsre mint megformálandó anyagra. Azóta világ- és Európa-bajnoktól tanult és tanul, nemzetközi versenyekre jár.
– Dolgozom kókuszdióval, a kedvencem a tök, mert egészen sokáig megmarad benne a munkám, a sárgadinnye is jó, görögdinnyét faragni azonban majdnem a legnehezebb, mert leves gyümölcs, és nagyon könnyen hasad – avat be Gábor. Ám az aprólékos munkáért őt is kárpótolja a látvány – amely néhány napig megőrizhető, ha a dinnyét hűtőben tartják, fólia alatt, és időnként vízzel permetezik. Ami emlékezetesre sikerül, azt lefényképezi.
Gábor mindig bosszankodik, ha azt látja, hogy a gyümölcsre nem vigyáztak eléggé szállítás közben, megütődött, belül megrepedt. Ez magyar betegség – mondja. Spanyolországban például úgy dédelgetik a gazdák is, a szállítók is, mint a kisbabát. Ő is mindig vigyáz rá. De ma nyilván ő lesz az egyetlen az emlékparkban, aki óvatosan nyúl a gyümölcshöz. A szegedi tanyaudvaron déltől kezdődnek a programok, és természetesen lesz dinnyeevő verseny is.
(delmagyarorszag.hu)
Futárt raboltak el Zelenszkij pribékjei















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!