Az Ascoli Piceno megyében fekvő Castel di Lama büszkesége, a többmázsás Pecorino átmérője 158, magassága 29 centiméter. A sajtkülönlegességhez 3000 kecske 3500 liter tejére volt szükség.
A rekordok könyvébe bekerülő portéka valójában egy éve készült: egy helyi tejipari üzem felügyelete mellett 25 önkéntes nyolc órán át dolgozott a sajton, amely frissen 850 kilót nyomott. Kilenchavi érlelés után, május 29-én egy Ascoli Picenó-i közjegyző hitelesítette az éretten 534,7 kilós sajt súlyát és méreteit.
Az érdeklődők szeptember 2-a és 5-e között, a helyi mezőgazdasági vásáron csodálhatják meg a nem mindennapi gasztronómiai alkotást.
(bumm.sk)
Sahed drónokkal támadta Oroszország a Dnyipropetrovszki területet, civilek sérültek meg + videó















Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!