„Véget kell vetni Kolompárék ámokfutásának!”

Tisztességes és törvényességre épülő roma politikára van szükség, és véget kell vetni az Országos Cigány Önkormányzat ámokfutásának Farkas Flórián Lungo Drom-elnök szerint. A romatámogatásért felelős miniszteri biztos visszautasította Kolompár Orbán vádjait, hogy a szervezetnél 2003-ban is történtek visszaélések. A Baranya Megyei Cigány Önkormányzat megyenapján a romavezetők a több büntetőügyben is érintett Kolompár távozását sürgették.

MNO
2010. 09. 26. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Véget kell vetni annak az ámokfutásnak, amit az Országos Cigány Önkormányzat vezetése tett az elmúlt években – jelentette ki a romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztos Pécsett. A Baranya Megyei Cigány Önkormányzat megyenapi ünnepségén a roma vezetők egyetértettek abban: a több büntetőügyben is érintett Kolompár Orbánnak távoznia kell a szervezet éléről.

Az OCÖ másfél éves gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék múlt héten tett feljelentést – a többi között adócsalás és hűtlen kezelés gyanújával. Kolompár Orbán a szervezet előző vezetését is feljelentené – szerinte 2003-ig Farkas Flórián elnöksége alatt is voltak visszaélések a szervezetnél. A Lungo Drom elnöke visszautasítja a vádakat.

Kolompár elfelejtkezik arról, hogy a szocialista-liberális kormányzattal mindent megettek annak érdekében, hogy a Lungo Dromot ellehetetlenítsék. Nincs olyan megyei vezető, akiket ne jelentettek volna fel, természetesen engem is tüzetesen átvizsgáltak – mondta a miniszteri biztos.

Farkas Flórián szerint a jövőben olyan integrált romapolitikát kell elindítani, amely tisztességes erkölcsi alapokra, törvényességre és szakértelemre épül, október 3-a ezért a rendszerváltás óta eltelt időszak legfontosabb választása lesz a cigányság számára.

(hírTV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.