Beismeréssel felérő hanganyag leplezi le a szocialista mutyit? + Kép

Bűnszövetségben elkövetett csalás, okirat-hamisítás, gazdasági előny jogosulatlan megszerzése miatt tett két héttel ezelőtt feljelentést ismeretlen tettes ellen Horváth László, a Fidesz pétervásárai országgyűlési képviselője. Péntek délelőtt feljelentéskiegészítést tett a Leader-ügyben, hiszen az Észak-hevesi Vidék Fejlődéséért Egyesület egyik munkatársa hanganyagot juttatott el a képviselőhöz, amely felér egy beismerő vallomással.<br /><br /><a href="/portal/731307" target="_blank"><strong>• Csalás és okirat-hamisítás is történt a pénzszivattyúnál?</strong></a>

Tolcsvai L. László
2010. 09. 03. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth László számításai szerint csaknem 40 millió forintot költött el indokolatlanul és nyomtalanul az Észak-hevesi Vidék Fejlődéséért Egyesület szocialista vezetése, hiszen Hangácsi Judit, a szervezet helyi vezetője jóváhagyta a készpénzkifizetéseket olyan külső vállalkozásoknak, amelyek nem tagjai és nem munkatársai az észak-hevesi Leader-csoportnak. A Heves megyei országgyűlési képviselő emlékeztetett: Hangácsi – amint meghallotta a feljelentés hírét – azonnal lemondott tisztségéről, de nem tudta, hogy egyik munkatársa szinte teljes beismerő vallomást tett rögzített hanganyag formájában.

Mint az a felvételből kiderül, szocialista érdekcsoportok állnak az ügy hátterében. Horváth László hozzátetette: a 40 milliós kifizetések mögött nincs arány a költség és a teljesítmény között. A honatya gyanúját igazolja, hogy Hangácsi Juditot Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista elnöke irányította, ráadásul a Leader-csoportot vezető Hangácsi a pétervásárai Societas szervezet elnöke is. Heves megye kormánypárti politikusa rámutatott: tanulmánykészítés címén 14 millió 781 ezer forintot adtak át egy cégnek előre fizetve, holott a kért anyagot ingyen leszedhették volna az internetről. A további gyanús ügyletek közé – hangoztatta a fideszes képviselő – üzletviteli és szaktanácsadás, takarítás, felnőtt-, illetve egyéb képzés tartozik.


Péntektől tehát a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak újabb feladatot adott a fideszes képviselő a feljelentéskiegészítésével, s amennyiben a vádak bebizonyosodnak, akkor Sós Tamásnak, a Heves Megyei Közgyűlés MSZP-s elnökének, országgyűlési képviselőnek, a Horváth László szerint politikai megrendelésre, kézi vezérléssel irányított Hangácsi Juditnak, valamint a pétervásárai Leader-csoport hét munkatársának egyaránt bíróság előtt kell felelniük tetteikért.

Sem Sós Tamást, sem Hangácsi Juditot nem lehetett elérni pénteken, különösen Horváth László délelőtt megtartott egri sajtótájékoztatója után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.