Ludwig Emil: 2004-ben kétféle toxikus anyagot mutattak ki az idehaza forgalmazott pirospaprikában, a felismerésnél csak az volt kínosabb ránk nézve, amikor kiderült, hogy a híres „eredeti magyar” paprika spanyol, izraeli és dél-amerikai importból származik, nálunk mindöszsze átcsomagolják. Hat év telt el szép csöndben a paprikafronton, most azonban megint arról hallani, olvasni, hogy a hazai forgalomban lévő fűszerpaprika-őrlemény kilencven százaléka külföldi – legnagyobb részben kínai – eredetű; megbízhatatlan a minőség-ellenőrzés, mert a nemzetközi üzletláncokat csak az uniós forgalmazási engedély érdekeli, amit a bolgár és román hatóságoktól szereznek be. Ez nem éppen sziklaszilárd biztosítéka a minőségnek, a multikat azonban más szempont nem nagyon izgatja, mint hogy meglegyen a paprika papírja, a polcaik legyenek tele a magyarok által különösen kedvelt élelmi cikkel, azt minél olcsóbban szerezzék be, hogy annál nagyobb haszonnal árulhassák. Az egyetlen szerény kérdésem, hogy akkor most mi van a mi híres, csodálatos színű, zamatú, vitaminokban gazdag édes-nemes, enyhén csípős és tüzes fűszerpaprikánkkal?
(Magyar Nemzet, 2010. november 9.)

Korábbi polgármester a szombati halálos baleset áldozata