Magyar király lenne a nyugdíjas műszaki előadó

„Árpád-házi” Daka József, nyugdíjas műszaki előadó néhány napja bejelentette törvényes igényét a magyar trónra az egri Univerzum Klubban.

MNO
2010. 11. 13. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés még október 30-án 17 órakor történt. Az Országgyűlésnek is benyújtott levélben az áll, hogy Daka József (I. József), Magyarországnak a Szent Koronával megkoronázott királya, aki 66 esztendő után, Horthy Miklós kormányzó úrnak tett titoktartási fogadalmát megtörve, igényt tart a magyar trónra. Annak érdekében, hogy átvehessék az uralkodást, hívják össze az Országgyűlést, és adják át I. Józsefnek a végrehajtói hatalmat.

„Épp 25. születésnapomon, 1944-ben koronázott meg Horthy Miklós kormányzó úr. A háborúban akkor még nem dőlt el, hogy ki lesz a győztes. A kormányzó ezért, a német kormány engedélyét kérve, átadta Jusztinián hercegprímás bíboros úrnak a Szent Koronát, aki a fejemre helyezte: »Isten áldásával vezéreld a magyar népet sok szerencsével.« Ezt követően átmentünk a királyi palotába, ahol beleültem a trónszékbe, és a bíboros úr megáldott. Egy aranyszálat ma is őrzök, amit véletlenül leszakítottam” – mondta a megyei internetes oldalnak Daka József, aki szerint a koronázás azért történt titokban, nehogy az osztrákok hírét vegyék, és veszélybe kerüljön az utódlási vonal.

„Mostanában a Habsburgok elkezdtek mozgolódni, szerintem Habsburg Ottó idehozta a fiát, hogy ő legyen a király, ezért dühömben bejelentettem, hogy ki is vagyok valójában. Magyarországon az Árpád-háznak van joga, a Habsburgok menjenek Bécsbe!” – kelt ki magából az idős ember. Daka József, 91 éves egri lakos állítólag apja halálakor tudta meg a titkot, hogy gyökerei IV. Béla királyig nyúlnak vissza. Ekkor kutatómunkába kezdett, és számos családi kincsre bukkant. A mongolok és a tatárok megszállása idején IV. Béla titokban adta Kadan kánhoz leányát, Jolandát. Az ifjú házaspár Szegeden telepedett le, és Kadanból – neve betűit összekeverve, kihagyva belőle az „n” betűt – Daka lett. Gyermekük, Béla Árpád-házi kilétére sohasem derülhetett fény, ugyanis a gyermeknél a biztonság kedvéért elhagyták az uralkodói előtagot és csak a Daka maradt. A titok 750 éven át apáról fiúra szállt. „Így tudtam meg 40 évesen, édesapám halálos ágyánál, hogy Árpád-házi utód vagyok” – meséli a trónigénylő, aki a második világháború után műszaki eladóként helyezkedett el.

(heol.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.