A hatékony légitámadások ellenére holtpontra juthat a harc

A koalíciós erők légicsapásai 30-40 százalékkal gyengítették eddig Moamer Kadhafi líbiai vezető fő szárazföldi erőit, de a harc a jelek szerint holtpontra fog jutni – jelentette ki pénteken Bagdadban Mike Mullen amerikai tengernagy.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/779561" target="_blank"><strong>• „Szerény hozzájárulás”: az USA ragadozókat küld Kadhafi ellen</strong></a>

MNO
2011. 04. 22. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szerint nincs jele annak, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat képviseltetné magát a líbiai ellenzékben. Mullen nem tartotta indokoltnak azokat az aggodalmakat, hogy valamelyik radikális szervezet beszivárogna a líbiai konfliktusba. „Figyelünk erre, gondolunk rá, s egyáltalán nem látok ilyesmit, nem látom, hogy az al-Kaida jelen lenne ott” – mondta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.