A közös értékekre emlékeztetett Hende

Az olasz és a magyar nemzet történelme évezredes közös történet – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Torinóban a Virtuális Magyarország című kiállítás megnyitóján.

MNO
2011. 04. 14. 19:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédelmi Minisztérium MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a miniszter a magyar kormány képviseletében elmondott beszédében azt mondta: „nem szabad felednünk egy pillanatra sem, hogy vannak közös eszményeink, közös értékeink és közös érdekeink, van közös életünk, van közös történetünk”. A tárcavezető szerint minden magyar és olasz nemzedéknek érdemes újra meg újra felfedeznie ezeket a korábbi nagyszerű kapcsolatokat.

Az eseményen a honvédelmi miniszter mellett részt vett Sergio Chiamparino torinói polgármester, Balla János római magyar nagykövet és Kovács Péter, a Római Magyar Akadémia igazgatója – áll a tárca közleményében.

Az olasz egyesítés 150. évfordulójától – március 17-től – látogatható Torinó legújabb kulturális centruma, az Officine Grandi Riparazioni (OGR), ahol az érdeklődők április 20-ig több magyar kulturális programmal is találkozhatnak. Az OGR ad otthont annak a most megnyitott kiállításnak is, amelyet a Római Magyar Akadémia és a Hungarofest Nonprofit Kft. szervezett a 2011-es magyar EU-elnökség olaszországi kulturális programjainak részeként.

A kiállításon a látogatók megismerkedhetnek a magyar és az olasz történelem érintkezési pontjaival, Liszt Ferenc zeneszerző életével, a magyar nép képzőművészeti ábrázolásaival, továbbá a 21. századi magyar találmányokkal – közölte a HM.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.