Apró cafatokra tépte őket a robbanás

Emberi maradványokat találtak a közép-csehországi Pardubicében működő, a Semtex robbanószert is gyártó vegyi üzemben két napja bekövetkezett robbanásos baleset helyszínén – közölte pénteken a cseh rendőrség.

MNO
2011. 04. 22. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emberi maradványok feltehetőleg azon négy ember holttestének a darabjai, akiket eltűntként tartottak nyilván a szerda kora reggeli detonáció óta. Amíg nem azonosítják a maradványokat, a négy embert továbbra is eltűntként tartják nyilván – közölte a helyi rendőrség.

A hatalmas erejű robbanás következtében részben beomlott az Explosia gyár tízszer tíz méteres vasbeton üzemcsarnoka. A detonációt a gyártól tíz kilométerre is érezni és hallani lehetett. A rendőrség most aprólékosan, centiméterről centiméterre átvizsgálja a területet. Az első jelentések szerint nitroglicerin robbanhatott be. 1984 májusában is volt egy nagy erejű robbanás ugyanebben a csehországi gyárban, akkor öten vesztették életüket, a sérültek száma meghaladta a kétszázat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.