Arra kényszerítette, hogy a nyugdíját adja át neki

Személyi szabadság megsértésével, zsarolással és lopással gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság egy dóci férfit, aki a tanyáján csaknem egy hónapig fogva tartott egy másik férfit – közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

MNO
2011. 04. 14. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 41 éves gyanúsított arra kényszerítette a másik embert, hogy az erdőben több alkalommal fát vágjon a számára és a nyugdíját adja át neki. A sértett végül szerdán megszökött, és értesítette a rendőrséget – mondta Szenti Szabolcs. A szegedi rendőrök a bejelentést követően azonnal előállították a 41 éves férfit, akit a kihallgatását követően őrizetbe vettek, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

A szegedi rendőrök a térségben, Dócon és a környező tanyavilágban az utóbbi másfél hónapban fokozott ellenőrzést tartanak, amit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője rendelt el. A március 2-a óta tartó akcióban a Szegedi Rendőrkapitányság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség lovas alosztálya vesz részt. A fokozott ellenőrzés célja a térségben élő lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása.

Az akció során a rendőrök 1025 embert igazoltattak és 482 járművet ellenőriztek. Ennek során 88 esetben tettek szabálysértési feljelentést, ebből 26-ot ittas járművezetés miatt. A több mint egy hónap alatt különféle szabálysértések vagy bűncselekmények miatt 15 embert állítottak elő. A rendőrök március 26-án tetten értek egy helyi lakost, aki a Sándorfalvát Dóccal összekötő út mellett lévő tájvédelmi területen az erdőből fát akart lopni. Emellett hivatalból kezdeményeztek büntetőeljárást egy ember ellen kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt. A fokozott ellenőrzés óta a lakosság részéről vagyon elleni bűncselekményről vagy szabálysértésről nem érkezett bejelentés – tette hozzá a szóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.