Biztonsági őr segítette a tolvajokat

Nem jött be az ercsi honvédségi laktanyában szolgálatot teljesítő biztonsági őr „rablómeséje”, hamar kiderült, hogy bűnsegédként segítette a laktanyából vashulladékot lopó tolvajokat; hatóság félrevezetése miatt feljelentették a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél – közölte csütörtökön a rendőrség az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 14. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őr a múlt hét végén arról tett jelentést, hogy egy kisteherautóval érkező négy ismeretlen férfi a nyakához szorított „hideg tárggyal” a laktanya főkapujának kinyitására kényszerítette, hogy a vashulladékkal megpakolt kocsival távozni tudjanak – mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a tanúkihallgatás során az őr végül bevallotta, csak kitalálta a történetet. Valójában a tolvajok 30 ezer forintot ajánlottak neki azért, hogy szemet hunyjon, amikor a laktanya területéről kiviszik a teherautó platójára felpakolt vashulladékot. Mint mondta, miután hat gyermeket nevel, jól jött volna neki a beígért pénz. Pechjére azonban a bűncselekmény elkövetésének idején ment el a laktanya előtt egy személyautó, s utasainak feltűnt az ott levő, majd onnan vasanyagokkal távozó kocsi, valamint a több gyanús alak, s kérdőre vonták az őrt. Ő pedig hirtelen előállt a rablásos történettel. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a tolvajok közül kettőt már azonosított, a harmadik társukat még keresik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.