Csak úgy szárnyalnak majd az F18-asok a Balatonnál

Katamarán világbajnokságnak ad otthont július elején a Balatonfüredi Yacht Club (BYC).

MNO
2011. 04. 22. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők pénteki tájékoztatása szerint mintegy kétszáz kéttestű hajót várnak az első alkalommal sorra kerülő eseményre. „Az első Groupama Garancia Formula 18 vb mezőnye a világ legjobb versenyzőit vonultatja fel, így nagy büszkeség és presztízs számunkra, hogy a Magyar Formula 18 osztályszövetség külön kérésének eleget téve a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) rendezheti meg ezt a nagyszabású eseményt” – mondta Nagy R. Attila, a BYC elnöke.

– Az F18-asok, vagyis katamaránok jellegükből adódóan sokkal gyorsabban, dinamikusabban mozognak a vízen, mint egytestű társaik, így a vb-re kilátogatók akciódús, lendületes és rendkívül izgalmas futamokra számíthatnak. A világbajnokságot emellett sokszínű és igényes programsorozat kíséri majd.”

A balatonfüredi vb-re július 1. és 8. között kerül sor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.