Évi egymillió eurót takarít meg a Malév

Évi egymillió eurót, mostani árfolyamon 266 millió forintot takarít meg a Malév azzal, hogy központi irodáit a tervek szerint 2012 nyarán a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre költözteti.

MNO
2011. 04. 20. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. és a Malév Zrt. által aláírt megállapodást a két társaság szerdán jelentette be. A magyar nemzeti légitársaság központi irodái Budapesten, a Könyves Kálmán körúton lévő Lurdy házban vannak.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy a tervek szerint a Malév a repülőtér 1-es és 2-es termináljai közötti háromemeletes épületekbe költözik vissza, összesen 10 ezer négyzetméternyi irodába. A korábban is a Malév által használt három épületet teljesen átalakítják, csak az eredeti vasbeton szerkezet és a födém marad a helyén.

A felújítás teljes költségét a Budapest Airport állja, amelyet az Óbuda Építész Stúdió Kft. tervei alapján valósítanak meg. René Droese, a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója a közleményben megjegyezte, hogy fél éven belül a harmadik jelentősebb ingatlanbérleti szerződést hozták tető alá, aminek alapján összesen mintegy 30 ezer négyzetméteren jelennek meg új bérlők.

A Malév május elején távozó vezérigazgatója, Martin Gauss a közleményben kifejtette, hogy az új létesítmény sokkal hatékonyabbá és egyszerűbbé teszi a cég működését. A Malév ugyancsak szerdán jelentette be, hogy Gergye Ottót, az értékesítési területet január eleje óta irányító szakembert kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek nevezte ki a Malév vezérigazgatója május 1-i hatállyal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.