Ezek a halak feketén érkeztek

A húsvét előtti fokozott ellenőrzések eredményeként két illegális halszállítmányt is lefoglaltak a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai Szolnokon – tudatta pénteken a kapitányság vezetője az MTI-vel.

MNO
2011. 04. 22. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Búsi László tájékoztatása szerint a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság a húsvéti ünnepek előtt fokozott ellenőrzést tartott, a Tiszán és az oda vezető közutakon növelték a közterületi jelenlétet, valamint intenzív adatgyűjtő munkát folytattak. Az akcióval elsősorban bűncselekményből származó halak élelmiszerláncba való bejutását igyekeztek megakadályozni.

Rövid időn belül két bűncselekményt is felderítettek a vízirendőrök. Szolnok külterületén egy halszállító gépkocsi sofőr nem tudta igazolni a nála lévő halak eredét, összesen csaknem egy mázsa élő busát és pontyot koboztak el tőle a rendőrök. A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki lopás megalapozott gyanúja miatt, a gépkocsit, a haltartályt és a kompresszort lefoglalta a hatóság – közölte Búsi László.

A másik esetben Szolnok belterületén egy körülbelül 200 kilogramm busát, süllőt, amurt, keszeget, pontyot és márnát szállító járművet foglaltak le tartalmával együtt a rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint a halakat szabálytalan módon, a Tiszából fogták ki, és értékesíteni akarták. A jármű vezetőjét lopás elkövetésének gyanújával hallgatták ki a kapitányság bűnügyi osztályának nyomozói. A két szállítmány összértéke meghaladja a negyedmillió forintot. Ha a lopás vétség, illetve bűncselekmény elkövetésének gyanúja beigazolódik, a tetteseket akár két, illetve három év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság. Búsi László hangsúlyozta: a kapitányság az ünnepek alatt és után is folytatja az ellenőrzéseket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.