Gázai palesztin radikálisok elraboltak egy aktivistát

Egy palesztinbarát szervezet közölte, hogy egy gázai radikális iszlamista csoport elrabolta egy aktivistáját.

MNO
2011. 04. 14. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gázai övezetbeli palesztin szalafisták ugyanakkor azt tudatták, hogy elraboltak egy olaszt, és azzal fenyegetőznek, hogy megölik. A szélsőséges csoport azt követeli a Gázai övezetet kormányzó Hamásztól, hogy bocsássa szabadon két, a múlt hónapban letartóztatott vezetőjét, mégpedig harminc órán belül, azaz péntek estig.

A Nemzetközi Szolidaritási Mozgalom (ISM) egyik illetékese azt állította: azon a YouTube-ra feltett videofelvételen, amellyel a követelést alátámasztották, látható egy férfi, aki alighanem a pacifista szervezet tagja.

Az ISM egyaránt tevékenykedik Ciszjordániában és a Gázai övezetben, és fő törekvése annak megakadályozása, hogy az izraeli hadsereg akciókat hajtson végre a két térségben. A szóban forgó aktivista, kollégái szerint Vittorio Arrigoni, több mint két éve rendszeresen fölkeresi a Gázai övezetet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.