Kevesebb repülő megy Kolozsvárra

Majdnem egyharmadával csökkenti a Wizz Air diszkont légitársaság a kolozsvári repülőtérről induló és oda érkező járatainak kapacitását, és a Marosvásárhely melletti légikikötőbe helyezi át járatainak egy részét.

MNO
2011. 04. 14. 17:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A módosítást John Stephenson, a Wizz Air alelnöke jelentette be csütörtökön egy kolozsvári sajtótájékoztatón. Mint mondta, a döntés hátterében a kolozsvári repülőtér vezetősége és a légitársaság között felmerült nézeteltérések húzódnak meg. Stephenson szerint a kolozsvári repülőtér újabb illetékek kifizetésére akarja kényszeríteni a vállalatot, és kilátásba helyezték a már létező szerződés felülvizsgálatát is. A Wizz Air alelnöke szerint az illetékek ötven százalékkal emelkedtek volna.

Így a Wizz Air a három repülőből álló kolozsvári bázisát egy géppel csökkenti, és azt áthelyezi a Marosvásárhely mellett lévő vidrátszegi repülőtérre. A Wizz Air jelenleg csak a Marosvásárhely és Budapest közötti járatot működteti a marosvásárhelyi repülőtérről, de május 5-től Párizsba, Dortmundba, Rómába, Londonba és Düsseldorfba is indít járatokat onnan. A düsseldorfi, a római és a dortmundi járat eddig Kolozsvárról indult, a változás nyomán ezeket áthelyezik Marosvásárhelyre.

David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója szerint nem indokolt a Wizz Air költözési szándéka, mivel minden légitársaság azonos bánásmódban részesül. Az igazgató szerint a Wizz Air korábban Temesváron is ugyanígy tett, az ottani repülőtér vezetőségével folytatott tárgyalások során bejelentették, hogy átköltöztetik járataikat Aradra, aztán végül mégis Temesváron maradtak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.