Körmendy Zsuzsanna: Lakkírozás

MNO
2011. 04. 22. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körmendy Zsuzsanna: Heller már 1959-ben is mindenen és mindenkin túl akart tenni. Önmagán is. Az elvtársakon is. Hiszen, mint olvashatjuk, ő volt az, aki várta a kommunistákat, hogy vívódásait orvosolják. (Legalább várta őket valaki.) De ők elhanyagolták feladataikat. S mit tett erre Heller? Elvégezte azoknak az elvtársaknak a dolgát, akik lusták voltak őt elintézni. Leírt nekik saját hibáiról, politikai vakságáról mindent, hogy lássák őt szellemi pőreségében. Lukácsista nézeteit kívánságra másképp fésülte. Feltétlen hűségét bizonygatta. Muszáj volt önként jelentkeznie, és leírnia sokszor: ellenforradalom volt! Nyilvánvalóan ellenforradalom volt!

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. április 22.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.