Meghamisított adatokkal szerzett több pénzt az iskolaigazgató

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt folytattak nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóság pénzügyi nyomozói egy Borsod megyei oktatási intézmény vezetője ellen – tájékoztatta Jánvári Regina főhadnagy, sajtóreferens pénteken az MTI-t. Az iskolaigazgató beismerő vallomást tett, akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

MNO
2011. 04. 22. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iskolaigazgató a 2007–2008-as tanévben normatív támogatást igényelt az intézmény nevében, ám a hozzá szükséges – tanulói létszámról szóló – statisztikai adatokat meghamisította. A tanulói létszámban olyan diákok is szerepeltek, akik nem akartak az iskolába beiratkozni, egy részük pedig az érintett időszakban már nem járt iskolába – ismertette a sajtóreferens. Hozzátette: az igazgató arra utasította az osztályfőnököket, hogy az iskolába nem járó tanulók hiányzásait ne vezessék, a szaktanárokat pedig arra, hogy az órákon észlelt hiányzásokat ne írják be az osztálynaplóba.

Az oktatási intézmény így a 2007–2008-as tanévben 66 millió forint összegű támogatáshoz jutott a központi költségvetésből, amely összeg 8 millióval volt magasabb a valójában igényelhetőnél. Az oktatási intézmény vezetője a kihallgatás során beismerő vallomást tett; tettéért akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphat – jegyezte meg Jánvári Regina.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.