Megölték az olasz békeaktivistát

Megölték a Gázai övezetben csütörtökön elrabolt olasz békeaktivistát. Élettelen testét az éjjel találták meg Gáza egyik elhagyatott házában a palesztin biztonsági erők.  <br />

MNO
2011. 04. 15. 4:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 36 éves Vittorio Arrigoni a palesztinbarát Nemzetközi Szolidaritási Mozgalom (ISM) aktivistájaként már egy ideje a Gázai övezetben élt. Az író, újságíró Arrigoni egy szalafista csoport rabolta el, s azt követelte, hogy a Gázai övezetet kormányzó Hamász mozgalom engedje szabadon két, a múlt hónapban letartóztatott vezetőjét péntek estig.

A Hamász-kormány elítélte Arrigoni meggyilkolását, és azt ígérte, hogy hajtóvadászatot indít a tettesek után. Eddig két gyanúsítottat fogtak el, többek után pedig kutatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.