Portugál dominancia az Európa-ligában + Képek

Bejött a papírforma, az első mérkőzésen tetemes előnyt felhalmozó Porto, Benfica, Villarreal hármas minden tagja bejutott a legjobb négy közé, míg a Bragának is elég volt a kijevi 1-1, egy hazai 0-0-val ő is ott van az Európa-liga elődöntőjében. Folytatás két hét múlva.

Pintér Patrick
2011. 04. 15. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lisszabonban elszenvedett 4-1-es vereség után nem volt más lehetősége a PSV-nek, mint támadni, ha tovább akart valahogy jutni az Európa-liga legjobb négy csapata közé. A mérkőzésen a holland együttes csapatkapitányi tisztét betöltő Dzsudzsák Balázs az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd Lens találatával már egyre olvadt a a Benfica előnye.

Ám a portugálok a szünet előtt Luisao bombagóljával szépítettek, a második félidő közepén pedig Cardozo büntetőjével egyenlítettek, így végül simán továbbléptek az elődöntőbe.

A Benfica ellenfele ott a Dinamo Kijev otthonában elért 1-1 után tegnap este saját stadionjában gól nélküli döntetlenre végző Braga lesz. A másik ágon a Szpartak Moszkva elleni két mérkőzésen tíz gólt szerzett Porto, és a Twentét oda-vissza legyőző Villarreal csap majd össze. Mindkét együttes 5-1-re nyerte meg az első találkozót, s a másodikon is az ő akarata érvényesült.


A Porto Moszkvában már szünetben 2-0-ra vezetett, nem sokkal a fordulás után pedig már 4-1-re, végül 5-2-es siekrt aratott az orosz fővárosban.


Így hiába volt a csoportmérkőzéseken nagy orosz fölény (Zenit, CSZKA Moszkva), végül egyetlen csapatuk sem jutott túl a negyeddöntőn. Hátrányból fordított viszont a Villarreal Enschedében, köszönhetően a büntetőket hibátlanul értékesítő Rossinak és Marco Rubénnek.


A végén Cani megadta a kegyelemdöfést. Jó mérkőzésekre van kilátás a legjobb négy között, ahol három portugál csapat mellett egy spanyol vitézkedhet majd.


Fotók: Reuters


Eredmények:
PSV–Benfica 2-2 (Dzsudzsák, Lens, ill. Luisao, Cardozo – 11-esből)
Szpartak Moszkva–Porto 2-5 (Dzjuba, Ari, ill. Hulk, C. Rodríguez, Guarín, Falcao, Rubén Micael)
Braga–Dinamo Kijev 0-0
Twente–Villarreal 1-3 (Bajrami, ill. Rossi – 11-esből, Marco Rubén – 11-esből, Cani)

Az elődöntő párosítása:
Braga–Benfica, Porto–Villarreal

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.