Portugália nem adja föl

Portugália csütörtökön megerősítette, hogy a jövő héten két különböző lejáratú kincstárjegyet bocsát ki az után, hogy az ország ügyvivő kormánya a múlt héten külső pénzügyi támogatást kért.

MNO
2011. 04. 14. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portugál államadósság-kezelő intézet (IGCP) csütörtökön azt közölte, hogy összesen 750 millió és 1 milliárd euró értékben bocsát ki 3 és 6 hónapos lejáratú adósságpapírokat április 20-án. Március végén az IGCP azt közölte, hogy a második negyedévben 7 milliárd euró értékben ad el kötvényeket.

Egy korábbi bejelentés szerint Portugália az idén 18-20 milliárd eurónyi állampapírt tervez piacra dobni. A portugál állampapírok hozama emelkedett az utóbbi időszakban, például a 6 hónapos lejáratú kincstárjegyé 5,117 százalékra ugrott az április 6-i aukción, az előző árverésen kialakult 2,984 százalékról.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.