Rutinellenőrzésen bukott le Kahn

Egy tavaly februári eset nyomán 125 ezer eurós pénzbírságot kapott Oliver Kahn, a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott volt kapusa, aki Dubajból hazatérve nem vámoltatta el az általa vásárolt értékes ruhadarabokat.

MNO
2011. 04. 22. 6:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A landshuti bíróság szóvivője csütörtökön közölte az exhálóőr büntetésének mértékét. A 41 éves Kahnra először 350 ezres bírságot akartak kiszabni, de fellebbezése nyomán jelentősen csökkent az összeg. A volt klasszis kapust egy rutinellenőrzés során „kapcsolták le”: bár a zöldfolyosón akarta elhagyni a repülőteret, a vámtiszt vizsgálata kiderítette, hogy a bőröndje luxusruhadarabokat rejt mintegy 6700 euró értékben. Ha Kahn elvámoltatta volna az általa vásárolt termékeket, 2120 eurót kellett volna fizetnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.