Termékdíj helyett felügyeleti díj bevezetését tervezik + Videó

Termékdíj helyett kizárólag állati eredetű élelmiszerekre vonatkozó felügyeleti díj bevezetését tervezi a vidékfejlesztési tárca – mondta el a HírTV Rájátszás című műsorában Kardeván Endre. Az összeg az államtitkár szerint nem jelentkezne az élelmiszerek árában, mivel a tarifát a teljes élelmiszerszektor fizetné meg, így a költségek eloszlanának.

MNO
2011. 04. 22. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a HírTV felvételét!


Kardeván Endre kifejtette: „Nem magát a rendszert szeretnénk átszervezni, hanem ennek a pénzbevételi oldalát. Tehát a hatósági díjtáblázatot szeretnénk átalakítani úgy, hogy egy teljesen más rendszert állítunk fel, és egy felügyeleti díjat szeretnénk erre megállapítani.” A vidékfejlesztési tárca államtitkára szerint a jelenlegi díjrendszerrel az a baj, hogy a húsalapú élelmiszerekre kivetett teljes hatósági díjat a vágóhidak fizetik meg.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.