Tölgyesi Gábor: Csárda helyére épült

MNO
2011. 04. 22. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tölgyesi Gábor: A magyar közönség is tódul a világsztárokra. Gyakran napokkal korábban a bemutatók előtt elkelnek a jegyek, nem ritka a telt ház sem, és az előadásokkal szemben sem lehet kifogás: van színvonal, hangulat. Legalábbis ez a helyzet több fővárosi filmszínházban és egyes vidéki mozikban, valamint a Művészetek Palotájában – a New York-i Metropolitan Opera élő közvetítésein, a moszkvai vagy a párizsi premiereket két-három héttel követő vetítéseken, továbbá a londoni Covent Garden elmúlt néhány évének sikeres előadásainak bemutatóin. Ez is bizonyítja, hogy van igény a magasművészetre, van igényes közönség is, és az opera, a balett nem „a burzsoázia bulija”.

(Magyar Nemzet, 2011. április 22.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.