Új eljárást indítanak a gázoló rendőrkapitány ügyében

A Baranya Megyei Bíróság pénteken hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárásra utasította a Pécsi Városi Bíróságot a halálos közlekedési balesetet okozó Berta Attila volt Tolna megyei és budapesti rendőrfőkapitány perében.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/779552" target="_blank"><strong>• Halálra gázolta a nőt a rendőrkapitány</strong></a>

MNO
2011. 04. 22. 10:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei bíróság Kovács Csaba vezette büntetőtanácsának indoklása szerint a városi bíróság döntése megalapozatlan volt, mert a történeti tényállás részben felderítetlen maradt. A Pécsi Városi Bíróság tavaly novemberben közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek és kilenc hónap letöltendő fogházbüntetéssel sújtotta a nyugalmazott rendőrtábornokot.

Berta Attila 2008. december 18-án este a szekszárdi Szent István téren, gyalogátkelőhelyen elütött egy hatvanéves asszonyt, aki a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.